Eten voor ondervoede kinderen

22001

Wat is er aan de hand

In de arme, geïsoleerde regio La Mosquitia, in het noordoosten van Honduras is het bij de inheemse bevolking niet goed gesteld met de gezondheid van moeders en jonge kinderen. De moedersterfte rondom de geboorte is hoog en veel kinderen halen hun vijfde verjaardag niet. Gebrek aan goed voedsel en goed drinkwater zijn de belangrijkste oorzaken.

Om wie gaat het

Kinderen van 0 tot 7 jaar.

Wat doet onze partner

De Moravian gezondheidskliniek in Ahuas, die in La Mosquitia al decennia gezondheidszorg biedt aan de lokale bevolking, startte enkele jaren geleden een voedingsprogramma voor ondervoede kinderen. Eerst alleen in Ahuas, later ook in twee nabijgelegen dorpen. Nu krijgen ruim 100 kinderen daar dagelijks een gezonde, voedzame maaltijd, bereid door vrouwen uit de lokale gemeenschap die zo ook wat inkomen hebben.

Wat doet het ZZg

Het voedingsprogramma en het andere medische werk in de Ahuas kliniek dat is voortgekomen vanuit het zendingswerk van de Broedergemeente, wordt begeleid en gefinancierd door ZZg’s Amerikaanse collega-organisatie Board of World Mission (ABWM). Het ZZg geeft nu voor het derde jaar een financiële bijdrage aan het voedingsprogramma voor jonge kinderen.

Waarom steunen we dit

Zorg voor kwetsbaren is onderdeel van de diaconale kant van het werk van het ZZg.

Status

Actief

Soort werk

Kenmerken

 

ZZg draagt bij:

0 ,-

Locatie

Honduras