Babyopvang in Kantembo

23005

Wat is er aan de hand

Het gebeurt steeds minder vaak, maar soms overlijdt de moeder tijdens of net na de bevalling. Het is dan van levensbelang dat de baby wordt gevoed en verzorgd. Dat lukt niet altijd in de kleine gemeenschappen op het platteland van zuidwest Tanzania. Poedermelk is duur en geld ontbreekt te vaak.

Om wie gaat het

De Kantembo babyopvang heeft Nederlandse roots, want werd ooit door de Friezin Trijntje Beimers opgericht. Het is een kleine, goed werkende organisatie, die zich niet langer dan nodig is ontfermt over deze kwetsbare baby’s.

Wat doet onze partner

Kantembo verstrekt babyvoeding en medische zorg én onderzoekt gelijk of en waar de baby elders kan worden ondergebracht. Dat lukt meestal. In de meeste gevallen gaat het kind na zo’n twee jaren terug naar het dorp. Dan verdraagt het vast voedsel en wordt iemand gezocht om zich over de peuter te ontfermen. In 2022 werden 10 baby’s opgevangen. Voor 4 zuigelingen werd direct een goede opvang gevonden.

Wat doet het ZZg

Het ZZg ondersteunt dit werk met een bijdrage voor melkpoeder, medische zorg en vervoer. Daarnaast helpt het ZZg met raad en daad mee om Kantembo financieel weerbaarder te worden.

Waarom steunen we dit

Elk leven is waardevol, en deze kwetsbare weesbaby’s verdienen zeker een kans op overleven. De Kantembo zocht en vond een nieuwe rol als betrouwbare opvang en doorverwijzer. Het zoekt voortdurend naar meer duurzame, eigen financieringsbronnen om de kosten van dit werk te dekken en boekt daarbij succes. Dat is sympathiek.

Status

Actief

Kenmerken

ZZg draagt bij:

0 ,-

Locatie

Tanzania