1500 bordjes pap voor basisschoolkinderen

24009

Wat is er aan de hand

In het Dzaleka vluchtelingenkamp in Malawi leven nu bijna 85.000 mensen die vluchtten voor oorlog en ellende in naburige landen. De helft daarvan kinderen onder de 18 jaar. De meesten komen naar school zonder ontbijt en velen moeten het doen met slechts één maaltijd per dag. Ze hebben honger, zijn vaak ziek en missen de energie om te spelen of te leren. Daarom krijgen ze speciale pap op school, extra verrijkt met mineralen en vitamines, zodat ze goed kunnen blijven leren en spelen. De kosten voor een jaar aan schoolmaaltijden zijn €33 per kind.

Om wie gaat het

Het gaat om schoolgaande kinderen onder de 18 jaar. Het zijn scholieren van de ‘Light of Hope School’, een school opgericht door de Hernhutter Missions Hilfe.

Wat doet onze partner

Onze Duitse partnerorganisatie Hernhutter Missions Hilfe (HMH) helpt met het onderwijs bieden en startte een kindercentrum. Daarnaast bieden ze buitenschoolse activiteiten aan. Zij verzorgen ook de schoolmaaltijden. Dit doen zij allemaal in samenwerking met de kleine Broedergemeente in Malawi.

Wat doet het ZZg

Het ZZg biedt financiële ondersteuning.

Waarom steunen we dit

Zonder eten hebben kinderen geen energie om te leren of te spelen. Het ZZg draagt graag bij aan

Locatie

Malawi

Media