Zendingsconferentie Zuid-Afrika

Moravian Church Logo

ZZg-medewerkers Age Kramer en Daniël Claas zijn in Kaapstad, Zuid-Afrika voor de wereldwijde zendingsconferentie van de Broedergemeente. Deze vindt plaats van woensdag 15 t/m maandag 20 november. Vanuit Nederland nemen ook de gedelegeerden ds. Christine Welschen (voorganger EBG Haaglanden) en zr. Rita Harry (EBG Amsterdam Zuid-Oost) deel. Tijdens de reis blijf je in woord én beeld goed op de hoogte van de conferentie: dagelijks maken Age en Daniël om 07.30 uur (Nederlandse tijd) een live Ontbijtshow op Facebook en publiceren ze in de avond een Dagjournaal.


UPDATE MAANDAG 20 NOVEMBER - 08.30 UUR

Vanochtend maakten we om 07.30 uur (Nederlandse tijd) onze zesde en laatste live Ontbijtshow op Facebook, met Age Kramer, ds. Christine Welschen en zr. Rita Harry. Je kunt 'm hier terugkijken (ook zonder account).

UPDATE ZONDAG 19 NOVEMBER 2017 - 19.30 UUR

Bekijk hieronder het Dagjournaal van dag 5 - zondag. Morgenochtend (maandag) zijn we er weer om 07.30 uur (NL tijd) met onze laatste dagelijkse Ontbijtshow live op Facebook.

UPDATE ZONDAG 19 NOVEMBER 2017 - 09.00 UUR

Vanochtend maakten we om 07.30 uur (Nederlandse tijd) onze vierde live Ontbijtshow op Facebook, met Age Kramer, ds. Christine Welschen en zr. Rita Harry. Je kunt 'm hier terugkijken (ook zonder account).

UPDATE ZATERDAG 18 NOVEMBER 2017 - 22.00 UUR

Bekijk hieronder het Dagjournaal van dag 4 - zaterdag. Morgenochtend (zondag) zijn we er weer om 07.30 uur (NL tijd) met onze dagelijkse Ontbijtshow live op Facebook.

UPDATE ZATERDAG 18 NOVEMBER 2017 - 09.00 UUR

Vanochtend maakten we om 07.30 uur (Nederlandse tijd) onze vierde live Ontbijtshow op Facebook, met Age Kramer, ds. Christine Welschen en zr. Rita Harry. Je kunt 'm hier terugkijken (ook zonder account).

UPDATE VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 - 19.30 UUR

Bekijk hieronder het Dagjournaal van dag 3 - vrijdag. Morgenochtend (zaterdag) zijn we er weer om 07.30 uur (NL tijd) met onze dagelijkse Ontbijtshow live op Facebook.

UPDATE VRIJDAG 17 NOVEMBER 2017 - 09.00 UUR

Vanochtend publiceerden we om 07.30 uur (Nederlandse tijd) onze derde Ontbijtshow op Facebook, met Age Kramer, ds. Christine Welschen en zr. Rita Harry. Dit keer niet live, maar eenmalig vooraf opgenomen. Je kunt 'm hier terugkijken (ook zonder account). Morgenochtend (zaterdag) om 07.30 uur is er wel weer een live Ontbijtshow. En vanavond kun je hier natuurlijk weer het Dagjournaal van vrijdag bekijken.

UPDATE DONDERDAG 16 NOVEMBER 2017 - 21.00 UUR

Bekijk hieronder het Dagjournaal van dag 2. Morgenochtend (vrijdag) om 07.30 uur zijn we er weer met onze dagelijkse Ontbijtshow op Facebook. Eenmalig niet live, helaas, i.v.m. een uitje dat op dat moment al plaatsvindt, maar er staat wel een video voor je klaar.

UPDATE DONDERDAG 16 NOVEMBER 2017 - 08.00 UUR

Vanochtend maakten we om 07.30 uur (Nederlandse tijd) onze tweede live Ontbijtshow op Facebook, met Age Kramer, ds. Christine Welschen en zr. Rita Harry. Je kunt die hier terugkijken (ook zonder account). Let op: morgenochtend (vrijdag) wel een Ontbijtshow om 07.30 uur, maar vanwege een uitje is die niet live.

UPDATE WOENSDAG 15 NOVEMBER 2017 - 22.00 UUR

Bekijk hieronder het Dagjournaal van dag 1.

UPDATE WOENSDAG 15 NOVEMBER 2017 - 10.00 UUR

Vanochtend maakten we om 07.30 uur (Nederlandse tijd) onze eerste live Ontbijtshow op Facebook, met Age Kramer, ds. Christine Welschen en zr. Rita Harry. Je kunt die hier terugkijken (ook zonder account).

UPDATE DINSDAG 14 NOVEMBER 2017

De deelnemers aan de conferentie, ongeveer 200 over heel de wereld, komen vandaag aan in het Garden Court Nelson Mandela Hotel. De komende dagen is dit hotel voor eventjes het epicentrum van de wereldwijde Broedergemeente. ZZg'ers Age en Daniël starten morgenochtend (15 november) om 07.30 uur met de eerste 'Ontbijtshow', live te volgen op ons Facebookkanaal. Bekijk hieronder het Dagjournaal van 'dag 0'.

Meedoen
Tijdens de conferentie maken Age en Daniël dagelijks (ten minste) twee filmpjes met interviews en sfeerbeelden van de conferentie. Hierin worden de dingen besproken die op deze dag tijdens de conferentie ter sprake kwamen. Die worden hier op de website en op Facebook (ook toegankelijk zonder account) gepubliceerd. We maken o.a. gebruik van Facebook Live. Dit is een filmpje dat we live uitzenden vanaf onze Facebookpagina. Uniek hieraan is dat je tijdens dit filmpje ook live kunt reageren en vragen stellen aan de interviewgast. Je kunt zelf ook vragen stellen tijdens de conferentie door te reageren op de Facebook Live filmpjes.

Voor wie
De filmpjes zijn interessant voor alle gemeenteleden van de Broedergemeente in Nederland om zo betrokken te zijn bij deze zendingsconferentie van de wereldwijde Broedergemeente. Daarnaast zijn ze ook interessant voor overige geïnteresseerden, betrokkenen en (vrijwillige) medewerkers in de zending.

Sleutelfiguren
Ds. Christine Welschen en zr. Rita Harry zijn vanuit Nederland de twee gedelegeerden die deelnemen aan de Zendingsconferentie. Zij zullen veelvuldig optreden als hoofdpersoon in de filmpjes, voornamelijk in interviewvorm waarbij Age Kramer de interviewer is. Daarnaast zullen we ook andere gasten vragen om voor de camera hun licht te laten schijnen over inhoudelijke zaken die tijdens de conferentie aan bod komen.