SU4SU / NL4SU

SU4SU_LOGO_outline-2048x437.png

Afgelopen juli sloot het ZZg zich aan bij de benefietactie SU4SU. Dat leverde uiteindelijk een prachtig eindbedrag op, waarvan tot nu toe € 595 via donateurs van het ZZg werd opgebracht.

Aanleiding
Ook in Suriname heeft men te maken met het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van dit besmettelijke virus heeft ingrijpende gevolgen. Vooral voor de ziekenhuizen. Er is speciale apparatuur nodig, beschermmateriaal voor artsen en speciale afdelingen om besmette patiënten te kunnen behandelen zonder dat zij andere patiënten in gevaar brengen. Er is veel geld nodig om dat allemaal te kunnen realiseren. Daarom hebben drie lokale bedrijven, Staatsolie, Fernandes Concern Beheer en Surinam Plastics Manufacturing, het initiatief genomen om de particuliere sector te mobiliseren om samen financiële steun te verlenen aan onze lokale zorginstellingen. Dat leidde tot het initiatief SU4SU en het opzetten van het COVID-19 Support Fund.

Benefietavond NPO 1 afgelopen juli
Ook in Nederland werd het intitiatief van SU4SU omarmd. Jörgen Raymann, Humberto Tan, Mildred Roethof, Glen Faria, Trijntje Oosterhuis, Gerda Havertong, Jeangu Macrooy, Yannick Hiwat, Tommie Christiaan, Kees van der Spek, Dwight Dissels en vele andere Nederlanders boden met een benefietavond hulp aan het zwaar getroffen Suriname.
Nederland voor Suriname werd een warme show met bijzondere optredens en ontroerende verhalen, waarbij geld werd ingezameld om een humanitaire ramp te voorkomen. De voorlopig eindstand van de benefietavond bedroeg ruim € 500.000.

Doneren kan nog steeds
Maak een gift over naar het ZZg via de donatiemodule hieronder. Kies bij het doneren altijd voor 'ander bedrag' en vul uw donatiebedrag naar keuze in. Wij maken 100% van dit bedrag over naar Stichting SU4SU.


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: 10,00, 25,00, 50,00 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: SU4SU