Star Mountain in Palestijnse Gebieden blijft zorgen voor kinderen en jongeren met handicap

Op 7 oktober 2023 viel de terroristische organisatie Hamas vanuit de Gazastrook Israël aan en richtte bloedbaden aan in de omliggende Israëlische steden. Israël reageerde met luchtaanvallen en commando-acties in de Gazastrook. Hoe gaat het nu met Star Mountain, het revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren met een beperking?

Ver van de oorlog
De oorlogssituatie houdt de wereld in spanning nadat Israël officieel de staat van oorlog heeft uitgeroepen. Star Mountain, gelegen tussen Ramallah en Birzeit, is ver verwijderd van de eigenlijke oorlogshandelingen. De afsluiting van de Westelijke Jordaanoever, solidariteitsstakingen door Palestijnen en de onzekere situatie op de wegen leidden echter tot een korte werkonderbreking. Na twee dagen sluiting werd het werk op 10 oktober hervat. Vooral voor de kinderen en jongeren met een handicap is deze dagelijkse routine belangrijk tegenover angst en gewelddadige beelden. “We moeten aan hun zijde staan in deze moeilijke tijd”,  zegt Ranya Karam, directeur van Star Mountain. Zelf heeft ze moeite om Star Mountain te bereiken vanuit haar huis in Oost-Jeruzalem en daarom werkt ze momenteel vanuit haar kantoor aan huis. We danken de medewerkers van Star Mountain voor hun blijvende inzet en we bidden voor vrede in de regio voor alle mensen.

Star Mountain is een revalidatiecentrum dat kinderen en jongeren met een beperking uit de regio opvangt. Het centrum wordt ondersteund door de wereldwijde Broeder-Uniteit. Ook het ZZg is al jarenlang betrokken bij hulp aan Star Mountain.