2 leerkrachten onder 1 kap (15.033)

Tapoeripa Dienstwoning 05

Bouw mee aan nog meer huizen voor leerkrachten in Suriname.

Update juni 2015:

Vorig jaar bouwde het ZZg dienstwoningen in het dorp Tapoeripa (Brokopondo), zodat professionele leerkrachten uit Paramaribo goede woonruimte hebben als ze een aantal jaren komen werken in het binnenland. Hun kennis en vaardigheden zijn keihard nodig om binnenlandscholen te helpen hun onderwijs te verbeteren. En ook dat is nodig, want de resultaten van die scholen zijn onder niveau, o.a. door de minimale opleiding van de lokale leerkrachten.

We bouwen nu twee woningen in Nieuw Aurora, aan de BovenSurinamerivier. De totale kosten ervan: € 31.000 per woning. Bouwt u mee voor € 31, € 310 of € 3.100?

Update 2014

Goed onderwijs begint met goede leerkrachten. In het binnenland van Suriname is hier een groot tekort aan. Gekwalificeerde leerkrachten blijven liever in de stad omdat de voorzieningen daar beter zijn. Door in de dorpen dienstwoningen te bouwen of te renoveren wil het ZZg dit veranderen. Te beginnen bij de school van de Broedergemeente in Tapoeripa, Brokopondo. Die school heeft 257 leerlingen en 13 leerkrachten, waarvan maar 7 bevoegd. De huidige dienstwoningen zijn in zeer slechte staat, sommige zijn zelfs onbewoonbaar. Na het bouwen van zes nieuwe dienstwoningen is het voor leerkrachten uit de stad aantrekkelijker om enkele jaren in Tapoeripa te gaan werken. Hierdoor zal naar verwachting de kwaliteit van het onderwijs toenemen. Een dienstwoning kost € 28.000. Het Skanfonds stelde € 30.000 beschikbaar en het RC Maagdenhuis € 20.000.  Bouwt u mee?

Inmiddels zijn er zes dienstwoningen gebouwd. Vijf huizen worden al bewoond door bevoegde leerkrachten (of door leerkrachten die een bijscholing volgen zodat ze hun bevoegdheid behalen). In januari 2015 komt er een nieuwe bevoegde leerkracht die in het zesde huis gaat wonen. Ook het schoolhoofd besloot, dankzij het feit dat ze nu goede huisvesting heeft, om tenminste een jaar langer op deze school te blijven.

  • Tapoeripa_Dienstwoning_01
  • Tapoeripa_Dienstwoning_02
  • Tapoeripa_Dienstwoning_03
  • Tapoeripa_Dienstwoning_04
  • Tapoeripa_Dienstwoning_05

Doneer veilig met iDEAL