Schoolspullen voor Suriname (14.033)

Schoolspullen Suriname ZZg
Schriften en pennen helpen scholieren in Suriname vooruit.

Update juni 2015:

250 kinderen uit arme gezinnen in Paramaribo ontvingen een schooluniform. Daarnaast ontvingen vele kinderen ook een Twinkids tas (via Nederlandse scholen ter beschikking gesteld) met schoolspullen.

Scholen in Suriname hebben vaak te weinig materialen voor hun leerlingen. Van thuis meebrengen is niet echt een oplossing, want veel gezinnen zijn arm. Het ZZg helpt scholen en individuele leerlingen waar nodig met alledaagse schoolmaterialen als pennen, potloden en schriften. Ook schooluniformen (in Suriname bestaand uit een spijkerbroek en een blauwgroen geruit bloesje) worden uitgedeeld waar dat nodig is. De diaconie van de kerk selecteert 250 kinderen uit sociaal-zwakke gezinnen die de hulp goed kunnen gebruiken. Ouders kunnen ook kiezen voor een zogenaamde 'Giftcard'. Met deze kaart kunnen ze zelf de schoolspullen aanschaffen die het meest noodzakelijk zijn.

De diaconie zorgt voor de verspreiding van giftcards of schoolspullen: twee complete schooluniformen en een rugtas met daarin 10 schriften, 6 pennen, 2 potloden, gum, puntenslijper, etui, doosje kleurpotloden, tekenschrift, liniaal, huiswerkboekje. 

Vaak gaat het om gebroken gezinnen, waar de (soms piepjonge) moeder zich economisch moet zien te redden met een heel klein inkomen. De kinderen worden dan opgevangen door familie, maar die hebben het meestal ook niet breed. Zo wonen Revillio, Sydney, Fabiënne en Brysel onder moeilijke omstandigheden bij een zus van hun moeder in een kleine volkswoning. Hun grootmoeder ontfermt zich zo goed mogelijk over haar kleinkinderen. Gelukkig doen ze het goed op school.

Het zijn zowel kinderen van de lagere school als kinderen in het voortgezet onderwijs die blij gemaakt worden met schoolspullen of een 'Giftcard'. En ook hun ouders/verzorgers zijn blij, zo horen wij terug uit Suriname.

Met € 7.500 kan het ZZg 250 complete schoolpakketten of 'Giftcards' bekostigen á € 30.
Doet u mee?

Wilt u met een groep mensen zelf zorgen voor een gevulde schooltas? Dat kan, met de Twinkids-tassenactie kunt u direct aan de slag!

Tassenactie ZZg Suriname