De renovaties aan het Soender Singh Meisjesinternaat der EBGS (Paramaribo, Suriname) zijn begonnen. Wat moet er allemaal gebeuren? Nou, erg veel. Nieuw sanitair, nieuwe ramen en kozijnen bijvoorbeeld. Binnen en buiten zullen er vele potten verf doorheen gaan en de gemeenschappelijke studieruimte wordt vernieuwd. Als laatste is er behoefte aan nieuw meubilair.

Het internaat, dat in 2023 het 100-jarig jubileum vierde, kan deze renovatie niet volledig zelf opbrengen. De directeur, zr. Audrey Millerson-Tjin A Sjoe, wierf lokaal al wel enkele donateurs, maar dat was niet genoeg. Gelukkig droegen velen van u hier in Nederland bij, met name de zusters en broeders die in september 2023 op het Zendingsfeest aanwezig waren. De opbrengst van dat Zendingsfeest bedroeg ongeveer € 10.000 en dat gehele bedrag werd bestemd voor de renovatie van het internaat.

Nu zijn de werklui dus begonnen. Dat is erg fijn voor de meisjes en jonge vrouwen die bij Soeder Singh een veilig thuis vonden. Kijk ook op www.zzg.nl/soendersingh.