Ineke Alberda Shule ya Msingi (17.009)

Alle lokalen

Shule ya Msingi betekent basisschool. Die wordt gebouwd in Kilangala en de laatste fase is ingegaan!

Heel lang moesten de kinderen uit Kilangala naar school in Kipande, vijf kilometer verderop, waar ze met 90 kinderen in een klas zaten. In hun eigen dorp was geen school. Dit veranderde in 2008 toen de Ineke Alberda Kleuterschool van start ging. Bijzonder, want kleuteronderwijs is in Tanzania niet gebruikelijk. De kleuterschool draagt de naam van Ineke die samen met haar man Herman Hendricks de bouw initieerde. Na haar onverwachte overlijden besloot Herman door te gaan met de bouw van een complete lagere school. De kinderen van de eerste lichting kleuters zitten inmiddels allemaal(!) op de middelbare school en doen het er goed, mede dankzij de solide basis die ze op de Ineke Alberda Nursery School kregen.

Bouwen aan de Ineke Alberda Shule a Msingi Kilangala Tanzania ZZg Ineke Alberda Shule a Msingi 2 Kilangala Tanzania ZZg Ineke Alberda Shule a Msingi Kilangala Tanzania ZZg ineke alberdaschool kilangala tanzania zzg zeister zendingsgenootschap

Bouwen, bouwen, bouwen
De Stichting ProTanz, waar Herman Hendricks als coördinator actief is, heeft in de afgelopen jaren de school uitgebreid met lokalen voor groep 3 t/m 6, toiletblokken, en dienstwoningen voor de leerkrachten. Dat laatste is verplicht in Tanzania; een school moet zorgen voor huisvesting van zijn docenten. De -professionele- leerkrachten worden benoemd en betaald door de overheid.
De laatste bouwfase is nu aangebroken: lokalen en dienstwoningen voor groep 7 en 8. Voor de financiering zorgen ProTanz en ZZg samen, zoals dat steeds het geval is geweest.
Ongeveer € 60.000 is nodig voor de totale afbouw. We hebben al bijna € 30.000 bij elkaar.
Helpt u mee bij deze laatste slag? € 10.000 voor een lokaal inclusief inrichting, € 10.000 voor een compleet huis.
En alle beetjes helpen: € 10 = 1 zak cement.

Herman Hendricks schreef in een verslag het volgende, en we geven dit graag door aan iedere gever:

“Hartelijk dank voor uw toewijding aan het Ineke Alberda scholenproject! Mede door uw goede zorgen volgen er nu al meer dan 250 kinderen uitstekend onderwijs in een gebied waar vroeger geen school was.”


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: 1000 stenen à € 50, een driepersoonsbank à € 25.50, een complete dienstwoning à € 10.000 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Ineke Alberdaschool 17.009