Medicijnen bijna op (18.005)

Medicijnen bijna op 18.005 Suriname binnenland Medische Zending ZZg

Mensen in het binnenland van Suriname dreigen de dupe te worden van medicijnentekort.

De Medische Zending, verantwoordelijk voor het medische werk in het binnenland, zit financieel in zwaar weer omdat de Surinaamse overheid al enkele jaren de toegezegde subsidies slechts gedeeltelijk en veel te laat uitbetaalt. Het levert problemen op voor de gezondheidszorg in het binnenland. Zo kwam de levering van medicijnen aan de poliklinieken in het binnenland in gevaar. De Medische Zending had een zo grote betalingsachterstand opgelopen dat de leverancier geen medicijnen meer wilde leveren. De mensen in het binnenland dreigden de dupe te worden van deze situatie, want o.a. medicijnen tegen hoge bloeddruk en diabetes raakten op, en ook ijzertabletten en foliumzuur.

Hoewel het op zich natuurlijk geen goede zaak is dat organisaties als het ZZg de gaten vullen die de overheid laat ontstaan, willen we de mensen in het binnenland niet laten vallen. Daarom springt het ZZg bij met € 20.000 zodat de Medische Zending de rekeningen kan betalen en een nieuwe medicijnvoorraad kan bestellen. Helpt u mee?

Lees hier een zeer lezenswaardig artikel van de Surinaamse journaliste Erna Aviankoi over de situatie bij de Medische Zending. Aanbevolen!


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: €5, €10, €25 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Medicijnen bijna op - 18.005