Een bijzondere school (Letland - 16.008)

Letland ZZg 2016

In Kalna, Letland, is een predikantenechtpaar de drijvende kracht achter de opvang van kinderen met een problematische achtergrond.

In Kalna, een dorpje in het noordoosten van Letland, is een christelijke school, één van de weinige in het land. Aan deze Kristian Davidschool is een hernhutter leef-, werk- en geloofsgemeenschap verbonden. Kinderen met een problematische achtergrond vinden er een liefdevol thuis en een stimulerende omgeving. Deels is dat in Kalna en deels in Grostona, een buurtschap 30 km verderop, waar een aantal docenten en leerlingen samen wonen in een oude boerderij. 47 hectare land, wat vee en fruitbomen maakt hen behoorlijk zelfvoorzienend. Iedereen helpt ook regelmatig mee op het land. De leerkrachten zijn zeer betrokken en werken voor slechts kost, inwoning en wat zakgeld. Een predikantenechtpaar vormt de drijvende kracht achter het hele gebeuren.
In de boerderijgebouwen willen ze graag een klaslokaal maken, zodat de jongste kinderen daar les kunnen krijgen. Het werk doen ze zoveel mogelijk zelf en daarom zijn de kosten laag: € 5.000.

Helpt u een handje?


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: 10,00, 25,00, 50,00 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Een bijzondere school 16.008

   

 

 

Meer projecten