Werk aan de winkel! (Zambia - 17.058)

Werk aan de Winkel in Zambia ZZg

Help vrouwen in Zambia een eigen inkomen verdienen met een winkel van de kerk.

In een arme buitenwijk in de grote stad Ndola zit een actieve Broedergemeente, de Chipulukusu congregation. Veel leden zijn zeer arm en met name alleenstaande vrouwen met kinderen hebben veel moeite de eindjes aan elkaar te knopen en de kinderen naar school te kunnen sturen. Graag zou de kerk een kleine stenen winkel met ontmoetingsplek willen bouwen zodat zes vrouwen van de vrouwengroep daarin een bescheiden inkomen kunnen verdienen (€1 per dag). Rachel Kasenge bijvoorbeeld, een vrouw van 52 die zelf één kind heeft, maar ook zorgt voor negen andere, waaronder haar kleinkinderen. 

Het ZZg helpt bij de bouw en de inrichting van de winkel/ontmoetingsplek en zorgt voor een startkapitaal waarmee de eerste voorraden gekocht kunnen worden en de eerste salarissen gegarandeerd zijn. De vrouwen moeten zelf met elkaar € 700 investeren (10% van het benodigde bedrag; dat maakt dat ze er serieus mee omgaan).

Helpt u mee om de winkel te bouwen en de vrouwen te trainen in boekhouden en marketing? Er is € 6.300 nodig. Het ZZg helpt het Moravian Theological Centre met de gevraagde € 7.000. Investeert u ook mee?


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: €5, €10, €25 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Werk aan de winkel - Zambia - 17.058