Kerstactie voor Suriname 2023

11992

Wat is er aan de hand

We mogen het onderhand een mooie, hartverwarmende ZZg-traditie noemen: de jaarlijkse Kerstactie voor Suriname. Kwetsbare ouderen, alleenstaande moeders met hun kinderen, kinderen in kinderhuizen; u kunt ze blij maken met een cadeautje, een levensmiddelenpakket en een fijne kerstviering. En elk jaar horen we weer, dat ze het zo bijzonder vinden dat mensen in Nederland aan hen denken.

Om wie gaat het

Voor de kinderen en personeelsleden van kinderhuis Sukh Dhaam, kinderhuis Leliëndaal en meisjesinternaat Rebecca Scheltz een mooie kerstviering, met daarbij feestelijk eten en een kerstcadeautje. De kinderen kijken er nu al naar uit!

De diaconie wil graag een kerstpakket geven aan ouderen in Huize Albertine, Francis en De Unit en aan thuiswonende ouderen. Ook diaconiecliënten en het personeel van de kinderhuizen en internaten krijgen een pakketje. Alles wordt door vrijwilligers feestelijk ingepakt. De inhoud varieert: een kerstbrood, pindakaas, havermout, sap, melk, kaas, kaarsen, bruine bonen, knakworstjes, yoghurt, thee, kaasstengels, boter, cocktailvruchtjes, koekjes en het Dagtekstenboekje voor 2024.

De diaconie wil in de Grote Stadskerk graag weer een kerstconcert organiseren voor al hun doelgroepen, want daar genieten de mensen enorm van. Vorig jaar was het een echt muziek- en zangfestijn.

Wat doet onze partner

De Algemeen Maatschappelijke Dienst (AMD) van de Broedergemeente in Suriname zorgt ervoor dat de kerstpakketten worden verspreid, denkt mee over de Kerstvieringen en is een luisterend oor voor jong en oud die tijdens de Kerstdagen wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Wat doet het ZZg

Het ZZg draagt via u bij aan deze hartverwarmende kerstgeschenkenactie.

Waarom steunen we dit

Het ZZg ondersteunt van oudsher de Broedergemeente in Suriname, en daarmee ook de internaten, kinderhuizen en verzorgingshuizen waar de lokale kerk verantwoordelijk voor is. Een dergelijke actie past goed bij de diaconale doelstellingen van het ZZg: omzien naar de ander.

Status

Actief

Soort werk

ZZg draagt bij:

0 ,-