Kom in actie voor ouderen in Suriname!

Ouderenzorg Suriname ZZg
Help mee met de ondersteuning van Huize Francis en Huize Albertine.

Twee verzorgingshuizen in Suriname

Huize Francis en Huize Albertine. Twee verzorgingshuizen van de Broedergemeente. De een in Nieuw Nickerie, met zo’n 30 bewoners. De ander in Paramaribo, waar 100 mensen wonen. Mensen van verschillende religieuze achtergronden worden er liefdevol verzorgd. Personeel en leidinggevenden zetten zich met hart en ziel in voor deze ouderen die aan hun zorg zijn toevertrouwd. Er moet een hoop gebeuren aan beide huize, die veel noden hebben maar weinig inkomsten.

Een ervaring uit Huize Francis
Zuster Laldji geeft samen met broeder Leysner leiding aan Huize Francis. Beiden zijn op leeftijd, maar denken er niet aan om te stoppen. Ze blijven zich inzetten voor de ouderen in het huis, die continu zorg nodig hebben. "We bidden veel. Dat helpt, want aan het einde van de dag hebben alle mensen te eten gehad en is er de nodige aandacht en zorg gegeven aan de mensen die het nodig hadden. Bovendien stuurt God mensen op ons pad die helpen."

Br. Leysner en Zr. Laldji kopie

Een ervaring uit Huize Albertine
Henna Terborg (56) komt uit een echte EBG familie. Ze geeft leiding aan de maatschappelijke dienst van Huize Albertine. "Ik heb altijd geleerd om ouderen te respecteren. Ik vind het prettig om intensief met hen om te gaan. Je kunt veel leren van de levensverhalen die ze delen. Mijn lijfspreuk is: God is liefde en wie in de Heer blijft, blijft in de liefde. Dit helpt me om het werk met alle liefde te doen."

Wat is nodig in Huize Francis
Er moet groot onderhoud gepleegd worden aan het gebouw. De waterleiding moet worden hersteld, het terrein opgehoogd, de keuken en 10 toiletten moeten worden vervangen. Daarnaast zijn medische materialen en meubilair ook aan vervanging toe, zoals bedden, kledingkasten, nachtkastjes en een brancard. Het ZZg wil hieraan € 18.000 bijdragen.

Huize Francis Vernieuwingen Huize Francis Vernieuwingen 02 Huize Francis Vernieuwingen 03

Wat is nodig in Huize Albertine
Ook bij Huize Albertine is dringend onderhoud nodig, bijvoorbeeld in de keuken en de ziekenboeg. Het dak staat op instorten, wat tot levensgevaarlijke situaties kan leiden. Ook zijn reparaties nodig in de afvoer en afwatering en in de bekabeling. En er zijn vaak lekkages die gestopt moeten worden. Voor al deze reparaties en vernieuwingen wil het ZZg € 25.000 bijdragen.

Het ZZg laat deze ouderen niet vallen. U toch ook niet?!
Als de ouderen in deze huizen zelf niet meer kunnen bijdragen dan ze al doen, en de EBGS is niet in staat om alle financiële problemen op te lossen, dan is dit het moment waarop u als EBG gemeenteleden in Nederland kunnen bijspringen.

Help mee, door in uw gemeente een actie op touw te zetten voor de huizen. En natuurlijk is uw gift van harte welkom bij het ZZg, IBAN NL 74 RABO 0375 216 936. Vermeld ‘Huize Francis of ‘Huize Albertine’ of ‘Verzorgingshuizen Suriname’.

Doneer
Maak hier uw gift over voor Huize Francis & Huize Albertine. We zullen uw gift 50/50 verdelen over beide huizen. Wilt u liever voor een specifiek huis doneren? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@zzg.nl of door te bellen naar 030 692 71 80.


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: € 5,00, €10,00, €25,00 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Huize Francis en Huize Albertine Suriname