Van harte delen en onderschrijven wij onderstaand bericht van het provinciaal bestuur van de Broedergemeente.
 
Wij zijn verslagen door de nieuwsberichten uit Turkije en Syrië. Er zijn vele slachtoffers als gevolg van de aardbevingen daar. Mensen slapen op straat bij temperaturen rond het vriespunt. Vooral in de Koerdische gebieden, in het noorden van Syrië, ontbreken de structuren die een goede hulpverlening mogelijk maken.
 
Wat kunnen wij doen? Wij kunnen beginnen om de mensen in de getroffen gebieden mee te nemen in onze gebeden. Maar er kwam ook al de vraag of er landelijk gecollecteerd zou kunnen worden. De Evangelische Broedergemeente heeft geen partners in Turkije, ook niet in Syrië. Er zijn geen gemeenten en/of organisaties waar wij hulpgoederen naartoe zouden kunnen sturen.
 
Maar: Kerk in Actie, de hulporganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, heeft wel partners, vooral in de getroffen gebieden in Syrië. Daarom stellen wij voor dat gemeenten, die de komende zondagen een collecte hiervoor willen houden, het project van Kerk in Actie ondersteunen en het geld ook rechtstreeks naar deze organisatie overmaken.
 
 
Beeld: Kerk in Actie