Noodhulp Albanië

Noodhulp na aardbeving Albanië

aardbeving albanie 01

Update 3 december 2019 - KLIK HIER

Aardbeving in Albanië
Op dinsdag 26 november jl. werd Albanië getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter. Daarmee is het de zwaarste in decennia. Het epicentrum van de beving lag op dertig kilometer afstand van de hoofdstad Tirana. Met name de grote havenstad Durrës, aan de Adriatische Zee, werd zwaar getroffen. De aardbeving zorgde voor meer dan 40 doden en meer dan 650 gewonden. Op donderdag 28 november vonden er nog diverse naschokken plaats. De sterkste had een kracht van 5,1 op de schaal van Richter. De Albanese regering kondigde voor dertig dagen de noodtoestand af in de getroffen gebieden rond Durrës en Tirana.

aardbeving albanie 02 aardbeving albanie 03

In Tirana is een kleine maar actieve Broedergemeente; the Lutheran Moravian Church. Dena Grillo-Fortuzi liet namens de gemeente weten: “alle leden van de Broedergemeente maken het goed. In Tirana zijn sommige gebouwen ingestort, maar dat is nog niets vergeleken met wat er in Durrës is gebeurd. Als kerk zullen wij waar mogelijk noodhulp verlenen. Daarnaast vragen wij onze zusters en broeders wereldwijd om ook te geven voor deze noodhulp.” Een ander lid, Elona Mandro, voegde daaraan toe: In de diepste pijn richten we onze ogen op U, Heer. Geef ons kracht om onze broeders en zusters te helpen.”

Het ZZg slaat de handen ineen met onze Duitse collega-zendingsorganisatie Herrnhuter Missionshilfe, Samen starten we een noodhulpactie voor alle getroffenen in Albanië. Daarbij stellen we € 2.500 beschikbaar uit ons noodhulpfonds. We schakelen de Broedergemeente in Tirana in, die naar beste inzicht zorgdraagt dat het geld aan de noodhulp wordt besteed. Eveneens roepen wij u op om te blijven bidden, in het vertrouwen dat dat de zusters en broeders in Albanië ook zal sterken.

Doet u mee? (Bij het donatieformulier kunt op dit moment helaas geen gebruik maken van de vooraf ingevulde bedragen, u kunt zelf een bedrag naar keuze invullen. Wij werken aan een spoedige oplossing hiervoor.)


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: €5, €10, €25 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Noodhulp Albanië