Jaarverslag 2016 beschikbaar

 MG 0283 voorschool Fred Murray web

Dit meisje op de foto gaat naar de voorschool in Moengo, Suriname. Het is een van de vele projecten die het ZZg in 2016 ondersteunde. 2016 was het eerste jaar waarin we  werkten aan de ambitieuze doelen uit het beleidsplan 2016-2020. In een tijd van gestaag afnemende inkomsten gingen we op zoek naar nieuwe wegen om mensen betrokken te laten zijn bij het zendingswerk van het ZZg en de Broedergemeente wereldwijd.

Geleidelijk aan ondergaat de organisatie een koerswijziging. Zo zal het beschikbaar stellen van geld voor diaconie en ontwikkelingssamenwerking ‘overzee’ minder centraal staan in het beleid. Daarnaast komt er een hernieuwde focus op zending en op het leggen van verbindingen binnen de Broedergemeente wereldwijd, en in het bijzonder tussen de EBG in Nederland en Suriname. Tevens begonnen we met het zoeken naar aanvullende inkomsten, omdat we rekening moeten houden met minder inkomsten van donateurs in de toekomst. We verdeelden ons werk in een aantal werkvelden: Woord, Daad, Verbinding en Financiële Basis.

Hier vindt u het complete jaarverslag. U kunt ook hieronder een beknopte samenvatting bekijken, zoals we die ook in ZZg-nieuws van juni publiceerden.

Over het jaar 2016 1Over het jaar 2016 2