Help, de acceptgiro verdwijnt!

Vanaf 1 juni stoppen de banken met het verwerken van acceptgiroformulieren. Doneert u al automatisch via een doorlopende incassomachtiging of via uw eigen bankoverschrijving, dan verandert er voor u niets. Gebruikt u het acceptgiroformulier om uw gift over te maken, bijvoorbeeld als u het ZZg Nieuws ontvangt? Lees dan verder.

Gelukkig, er zijn eenvoudige oplossingen!
Geeft u regelmatig een vast bedrag en wilt u liever niet digitaal betalen? Dit blijft gelukkig gewoon mogelijk. Wij bieden u graag twee verschillende oplossingen aan.

  1. Volmacht voor automatische incasso
    Met een volmacht voor automatische incasso schrijft het ZZg het door u toegezegde bedrag periodiek af van uw bankrekening. Stoppen kan op elk moment en zelfs het terugboeken van een afgeschreven gift is mogelijk. Een volmacht voor automatische incasso kunt u aanvragen door te bellen naar 030 692 71 81, door te mailen naar donateur@zzg.nl of kijk op www.zzg.nl/donateur.

  2. Eenmalige machtiging
    Wilt u graag zelf bepalen hoeveel en op welk moment u doneert? Gebruik dan de eenmalige machtiging. Dat is een kaartje dat op de oude acceptgiro lijkt, en die u invult en daarna naar het ZZg opstuurt. Handig! Deze eenmalige machtiging vindt u vanaf de volgende keer bij het ZZg Nieuws. Natuurlijk kunt u ook uw eigen, door uw bank verstrekte overschrijvingskaart blijven gebruiken voor uw gift. Of geef het ZZg toestemming om eenmalig een bedrag van uw bankrekening te incasseren. Die toestemming kunt u via e-mail verlenen, maar u kunt vanaf juni ook de eenmalige machtiging gebruiken.

Geld ontvangen kost geld

Ook voor het ontvangen van geld brengen banken kosten in rekening. Digitale overschrijvingen zijn het goedkoopst. Met pen ingevulde en per post gestuurde formulieren zijn het duurst. U begrijpt waar onze voorkeur ligt om uw gift te ontvangen: via internetbankieren of als een via onze website gedane betaling. Het betalingskenmerk zorgt ervoor dat uw gift direct en correct in onze administratie wordt verwerkt.

Overleggen?
Wilt u overleggen over bovenstaande mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Dat kan per e-mail of telefonisch. Wij staan u echt graag persoonlijk te woord. Bel naar 030 692 71 81 of mail naar donateur@zzg.nl.