Een LICHTJE hier...

   
Kent u de Hernhutter ster? In de advents- en kerstperiode schijnt hij in veel woonkamers en kerken in Nederland en ver daarbuiten. De Hernhutter ster ontstond in de 19e eeuw in het Duitse plaatsje Niesky en is in de loop van de tijd een van de meest kenmerkende symbolen van de Hernhutters geworden. Nu kun je 'm overal ter wereld tegenkomen.

Voor een LICHTJE daar

Aan de sterren verbindt het ZZg (Zeister Zendingsgenootschap) elk jaar een solarlamp-actiedoel. Zo hebben we in de afgelopen jaren veel leerkrachten in het binnenland van Suriname blij kunnen maken met een solarlamp. Voor hen betekent dat lichtzekerheid als de generator in het dorp het weer eens niet doet. Ook een paar honderd weeskinderen in Tanzania kregen een lamp, zodat ze niet meer bij het flauwe schijnsel van een kaars of olielamp hun huiswerk hoeven doen. Een stuk veiliger bovendien!
Dit jaar gaan de solarlampen vooral naar vroedvrouwen in Congo. Die moeten vaak in het stikdonker zoeken naar het huis waar ze een bevalling moeten begeleiden met niet meer dan een kaars of olielamp. Het heldere licht van een solarlamp is dan echt een uitkomst!
Lees meer over de solarlampen. (Tekst loopt door onder de afbeeldingen).

LICHT delen!

Licht is een mooi symbool. Dat houd je niet voor jezelf, maar deel je met anderen. Het ZZg doet dat al 224 jaar, door de verspreiding van het evangelie, maar ook door onderwijs en gezondheidszorg. En nu dus met duurzaam solarlicht.
Een mooie Hernhutter adventsster of solarlamp voor uzelf, en zo'n uiterst zinvolle solarlamp voor een vroedvrouw in Congo. Dat is het idee! Hoe het werkt? Klik op de flyer hieronder voor alle info.

   Lichtje Hier Lichtje Daar 2017