Kerstactie voor kwetsbare kinderen en ouderen (17.036)

Grote Stadkerk Kerstviering 92
Doet u mee aan onze jaarlijkse kerstactie voor Suriname? 

“Dat er in Nederland, zo ver weg, mensen zijn die aan ons denken, dat doet me goed”, zei een oudere Surinaamse dame vorig jaar bij de kerstviering van de EBG voor ouderen en diaconie-cliënten. En daarmee raakte ze precies de kern van de ZZg-kerstactie: verbinding tussen mensen daar en mensen hier. Het delen van kerstvreugde maakt aan beide zijden van de oceaan iemand blij, of je nu de gever bent die een goed gevoel krijgt, of de ontvanger die een fijne kerstviering en een zeer welkom levensmiddelenpakket ontvangt. ‘Gedeelde vreugde, dubbele vreugde’ zegt het oude spreekwoord. Wij zeggen: Kerstvreugde delen maakt dubbel blij.

Helpt u ons om deze hartverwarmende ZZg-traditie voort te zetten? Kwetsbare ouderen, alleenstaande moeders met hun kinderen, kinderen die in kinderhuizen opgroeien, u kunt ze blij maken met een levensmiddelenpakket en een fijne kerstviering.

Crisis
De economische crisis in Suriname duurt nog altijd voort. De prijzen van alle eerste levensbehoeften en de huren in de verzorgingshuizen zijn flink gestegen, maar de pensioentjes en uitkeringen niet. Steeds meer mensen zitten financieel krap of zelfs klem. De overheidssubsidie voor de kinderhuizen is ingetrokken. Kerst vieren is dan ineens niet meer zo vanzelfsprekend.

Blijdschap
Een feestelijk verpakt teiltje met bijvoorbeeld melk, koekjes, kerstbrood, vruchtensap, jam, bruine bonen, kaars, fruityoghurt, thee en kalender; de mensen zijn er echt blij mee. Een mooie kerstviering, samen zingen, de blijde kerstboodschap – het haalt mensen even uit de zorgen van alledag.
En de kinderen in de minst draagkrachtige EBG-kinderhuizen en internaten, zij kunnen echt genieten van hun kerstviering en een feestelijke maaltijd, met misschien ook een klein cadeautje erbij.

Doet u mee aan de kerstactie?
Elk bedrag is welkom, maar ter indicatie: een levensmiddelenpakket kost ongeveer € 20, het kerstfeest in een kinderhuis ongeveer € 10 per kind.
Weet dat uw goede gave in Suriname in dank aanvaard wordt. En op hun beurt delen de mensen daar graag hun zegenwens met u.
Vorig jaar hebben we 340 ouderen en diaconiecliënten en zo’n 130 kinderen in kinderhuizen blij kunnen maken. Kunnen we dat dit jaar met elkaar weer doen?

Lees hier meer over de achtergrond van de kerstactie en de resultaten van vorig jaar.

Maak uw gift over naar IBAN NL74 RABO 0375 2169 36, t.n.v. ZZg te Zeist. Vermeld ‘Kerstactie Suriname’. Of doe het nu direct hieronder. Hartelijk dank!


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: €5, €10, €20 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Kerstactie Suriname 17.036