Kinderhuis Elim Home: zorg met liefde (2021.002)

elim home gehandicapt kind zuid afrika zzg zeister zendingsgenootschap
Draag bij aan de zorg voor deze kinderen in Kinderhuis Elim Home.

200 kilometer van Kaapstad, in het dorpje Elim staat Elim Home, een kinderhuis waar ongeveer 50 kinderen met zware verstandelijke en lichamelijke handicaps verzorgd worden. 24 uur per dag krijgen ze zorg op maat: medisch, met fysiotherapie en activiteiten die hun ontwikkeling stimuleren. Een warm, liefdevol thuis biedt Elim Home en dat is iets wat veel van deze kinderen niet gewend zijn.

Op het terrein van kinderhuis Elim Home staan negen tunnelkassen waarin sinds enkele jaren commercieel tomaten worden gekweekt. Die dragen bij aan de bekostiging van het kinderhuis. Voor alle intensieve zorg zijn veel handen nodig en dat maakt dat Elim Home elk jaar moet worstelen om de begroting rond te krijgen. De tomatenopbrengst is een zeer welkome aanvulling van het budget. De tunnelkassen leveren steeds meer op, maar dit jaar is groot onderhoud nodig en dat is kostbaar.

Het ZZg stond aan de wieg van het tomatenproject en geeft nu het benodigde duwtje in de rug: € 10.000. De overige € 12.000 komt vanuit de tomatenopbrengst.

Helpt u de tomatenkassen uit de puree?

Lees hier een artikel over Elim Home uit het ZZg Nieuws van juni 2021.


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: € 5,00, € 10,00, € 25,00 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Elim Home 2021.002