Op Zanzibar krijgen jongeren via het beroepsopleidingscentrum van de Moravian Academy de kans om in één jaar een erkend diploma tot kok te behalen. Met dat diploma hebben zij goede vooruitzichten op een baan in een hotel, de catering, of een instelling.  De eerste afgestudeerde studenten zijn inmiddels al aan de slag. Zij zetten de eerste stappen naar een zelfstandig bestaan – mét perspectief voor de toekomst.

Eén van die jonge talenten is Nasra (25) uit het dorp Kianda Dole. Ze begon haar opleiding zonder ervaring in professioneel koken, maar groeide dankzij de intensieve praktijktraining uit tot een rolmodel voor andere jongeren.

“Door de training beheerste ik verschillende culinaire technieken en ontwikkelde ik sterke praktische vaardigheden,” vertelt Nasra. “Na mijn stage bij het Moonshine Uroa hotel kreeg ik een fulltime baan als assistent-kok in het Madrugada Hotel.”

Voor de praktijklessen beschikt de opleiding over een eenvoudige keuken, maar die heeft dringend een upgrade nodig. Een keukenbrandje in december beschadigde een deel van de apparatuur. Bovendien stellen nieuwe overheidsregels strengere eisen aan de keukenuitrusting. Denk aan roestvrijstalen werktafels, warmhoudbakken en betrouwbare elektrische apparaten. Ook zijn er koksjasjes, schorten, ovenhandschoenen en een brandblusser nodig – basismaterialen die onmisbaar zijn voor een veilige en professionele leeromgeving voor de 30 leerlingen.

Help mee om jonge koks als Nasra een kansrijke toekomst te bieden. Want een goede opleiding smaakt naar meer!

Lees hier meer over het project.