Vluchtelingenkamp Dzaleka (Malawi - 21042)

Dzaleka 1

In een opvangkamp in Malawi werkt de Broedergemeente aan een veilig bestaan voor Afrikaase vluchtelingen.

Als je de getallen tot je door laat dringen, is het haast onvoorstelbaar: in 2019 woonden zo'n 38.000 mensen in het vluchtelingenkamp Dzaleka in Malawi, vandaag zijn dat er 85.000. Iedere dag komen er mensen bij. De meesten komen uit Congo, maar ook uit Rwanda, Burundi en zelfs uit Ethiopië en Somalië. Velen moesten vluchten voor hun leven en dragen herinneringen met zich mee aan moordpartijen, verkrachtingen en doodsbedreigingen. De Malawische hernhutter ontwikkelingsorganisatie MoHDevS werkt in Dzaleka aan een beter leven voor de vluchtelingen, samen met Herrnhuter Missionshilfe (HMH) uit Duitsland. En het ZZg doet mee.

Bekijk hieronder een korte video-impressie van het kamp Dzaleka, waarbij projectmanager Jonah Sinyangwe vertelt over het leven in het kamp.

Via HMH draagt het ZZg dit jaar € 15.000 bij aan de schoolmaaltijden in Dzaleka, Dit bedrag is nodig om 1000 kinderen een schooljaarlang dagelijks van een warme maaltijd te voorzien. Uw steun hiervoor is van harte welkom! Een gift overmaken kan via IBAN NL74RABO 0375 2169 36, ZZg te Zeist, o.v.v. Dzaleka, of door onderstaand formulier in te vullen. Ook zijn we met HMH in gesprek om in de toekomst mogelijk bij te dragen aan de totstandkoming van eenvrouwencentrum. We houden u op de hoogte!