Kom in actie voor het Caribisch Gebied!

De bakermat van de zending van de Broedergemeente is zwaar getroffen door orkaan “Irma”. Deze orkaan van categorie 5 heeft de Caribische eilanden van St. Maarten, Antigua en Barbuda, St. Thomas en St. John en uiteindelijk ook Cuba geraakt en grote verwoestingen teweeggebracht. Op sommige van deze eilanden is de zending na 1732 als eerste begonnen. Ook vandaag is de Broedergemeente hier present.


Foto's © Daily Mail

Enorme beschadiging
De mensen op de getroffen eilanden verkeren in een moeilijke situatie. Er moeten materiële en geestelijke inspanningen worden geleverd om de gemeenschappen weer op te bouwen. Praktische noodhulp, (tijdelijke) huisvesting, pastorale zorg bij het verwerken van deze ervaring; dat alles zal door de Broedergemeente daar opgepakt moeten worden. Zo is op het eiland Barbuda ca. 90% van de huizen vernield. Ook op St. Maarten is een groot deel van de huizen beschadigd.

Samenwerking met kerk en zendingsorganisaties in Europa
Het ZZg slaat de handen ineen met de Broedergemeente en de collega zendingsorganisaties in o.a. Duitsland en Denemarken. Samen dragen we financieel ons steentje bij. In overleg met de bestuursorganen op de eilanden zullen we bepalen waar het geld het meest nodig is. Daarbij zullen we samenwerken met de Board of World Mission van de Noord-Amerikaanse Broedergemeente, dat in de regio veel ervaring en goede netwerken heeft.

Herstel van het kerkelijk leven
Er zal vermoedelijk overheidssteun komen voor de eerste nood, zoals huizen, elektriciteit en water. Maar als het dak van de kerk verdwenen is kunnen daar geen samenkomsten gehouden worden om elkaar te bemoedigen. Extra pastoraat zal nodig zijn om mensen op te vangen, ook als de eerste noodwoningen gebouwd zijn, want pas dan kom je toe aan de geestelijke verwerking van de ramp. De Broedergemeente en wij als zendingsorganisaties kunnen precies daar helpen waar de overheid en algemene hulporganisaties niet komen. Ook weten we hoe belangrijk het is om niet alleen de materiële nood te zien, maar ook de behoefte aan geestelijke kracht om de moed erin te houden.

Doneer
Hieronder kunt u snel en veilig uw donatie overmaken. Uw steun is van groot belang. Dank u wel!


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: €5, €10, €25 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Noodhulp na orkanen 17.037